GApp. Projesi 6. Atölye Çıktıları

GApp. Projesi Atölye Çıktıları
04.08.2023, Kadir Has Üniversitesi (ZOOM Meeting)


İÇERİK MASASI ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİ
Katılımcıların mobil uygulamanın içeriği hakkında görüş ve önerileri:
1. Mobil uygulama içerisinde bulunan içeriklerin devamlı olarak güncel tutulması gerekmektedir.
2. Mobil uygulama içerisinde bulunacak interaktif içerikler sayesinde kullanıcı ve uygulama etkileşimi sağlanabilir.
3. Potansiyel kullanıcıların aktif kullanımı ve kapsayıcılık bakımından içerikler için sesli betimleme kullanılabilir.
4. Mobil uygulama içerisinde bulunan içerikler kullanıcı talebine göre kişileştirilebilir hale getirilebilir. Bu sayede kişi sadece seçtiği başlıklardaki içerikleri görüntüleyerek mobil uygulama kullanımı arttırır.
5. Mobil uygulama içerisinde bulunan temel cinsel ve üreme sağlığı bilgilendirme içeriklerinin yaygınlaştırılabilir ve ilgi çekici olması adına bu başlıklar hakkında kitap, kısa film, rehber gibi etkileşime açık kaynaklar kullanılabilir, tasarlanabilir.
6. Alanında uzman kişiler ile birlikte hazırlanmış bir öneri köşesi hazırlanabilir. Bu öneri köşesi şu içerikleri içerebilir:
• Film
• Makale
• Kitap
• Podcast

7. Güncellenen içerikler sosyal medya platformlarından duyurulmalı ve sosyal medya hesaplarının da aktif olarak kullanımı sağlanmalıdır.
8. Prezervatif kullanımı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi başlıklarda empatik yaklaşıma dayalı içerik üretilmeli ve kullanıcının endişelenmesi engellenmelidir.

GİZLİLİK-GÜVENLİK MASASI ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİ
Katılımcıların mobil uygulamanın gizlilik ve güvenliği hakkında görüş ve önerileri:
1. Kullanıcıya mobil uygulama kullanımına başlanmadan gizlilik ve güvenlik kapsamında bilgilendirmeler verilebilir.
2. Mobil uygulama iki tür giriş sistemi bulundurmalı ve karar kullanıcıya bırakılmalıdır. Bu giriş seçeneklerinden biri anonim ve kayıt gerektirmezken bir diğeri kayıt sistemi sayesinde üyelik oluşturmayı içerebilir.
3. Anonim bir mobil uygulama kullanıcısı, mobil uygulama içerisinde kaydı bulunan bir kullanıcının erişebildiği tüm içeriklere erişebilmelidir.
4. Kullanıcıların birbirleri ile diyalog içinde olmasını sağlayan bir panelin kurulması etkileşim bazında pozitif bir etken iken, bu diyalogların kontrolü sağlanamayacağından güvenlik sarsılacaktır.
5. Firma veya şirketler ile yapılacak iş birlikleri sayesinde mobil uygulama içerisinde bulunan ilgili markaların logoları güven sarsabilir. Fakat bu firmaların birden çok olması ve toplum tarafından bilinen ve tanınan markalar olması kullanıcıda güven sorununu çözebilir.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MASASI ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİ
Katılımcıların mobil uygulamanın sürdürülebilirliği hakkında görüş ve önerileri:
1. Güncellenen içeriklerin sosyal medya platformlarından duyurulması ve sosyal medya hesaplarının da aktif olarak kullanımı etkileşimi kullanım ve sürdürülebilirlik bazında arttıracaktır.
2. Firma veya şirketler ile yapılacak iş birlikleri sayesinde mobil uygulamanın sürdürülebilirliği sağlanabilir.
3. Mobil uygulama içerisinde bulunan içeriklerin sesli betimlemeleri sayesinde mobil uygulamanın kullanım bazında sürdürülebilirliği sağlanabilir.
4. Mobil uygulama içerisinde bulunan içeriklerin talebe göre kişiselleştirilebilir olması kullanımı arttırır.
5. Mobil uygulama içerisinde bulunan içeriklerin sürdürülebilirliğinin sağlanması için üniversite öğrencileri ile gönüllü bir içerik grubu kurulabilir. Bu çalışma grubu belli periyotlar ile yaptıkları toplantılar sayesinde güncellemeleri belirleyebilir ve içerik üretimi sağlayabilirler.
6. Uygulama kullanım sıklığını arttırmak amacıyla kullanıcıya pozitif bir geri bildirim sistemi düzenlenirse (içerik görüntüleme sayısına göre ilgili kurumlara bağış yapabilme seçeneği) kullanım bazında sürdürülebilirlik sağlanabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *